Related Posts with Thumbnails

Tuesday, 25 January 2011

Å nej, nu är de här igen...

Vilka då, tänker ni kanske nu - vilka ovälkomna gäster pratar hon om? Gick in på toaletten och hörde ett konstigt ljud igårkväll. Ropade på mannen, som P R E C I S satt sig ner i soffan för första gången efter en dag med barnen.
- Kom, kom... lyssna på det här!

Först trodde vi det var en vattenläcka för det lät som ett smådroppande och ganska monotont ljud inne i väggen, fast när vattnet stängts av slutade inte ljudet... Mannen borrade ett hål i väggen för att kolla vad som gömde sig därinne. Jag fylldes av en nervös känsla i magen. Termiterna har dykt upp igen.

Ljudet vi hörde är deras varningssignal om de blir angripna av svartmyror... De slår sina små huvuden mot väggen och skapar ett otroligt högfrekvent ljud.

Vilken tur egentligen, hade vi inte hört det skulle vi inte fått reda på att vi har ovälkomna gäster i huset. Mannen ska senare idag upp i innertaket och krypa bland isolering och annat smått och gott. Förhoppningsvis har de små liven inte hunnit med att göra alltför stor skada!!Pga av vårt fuktiga subtropiska klimat är det hög risk för termitangrepp där vi bor...

Må så gott alla!!


Kram♥


4 comments:

 1. Det är mycket som händer hos er. Verkar inte så kul att få såna hyresgäster....eller snyltgäster.Hoppas att ni får bort dem.

  Ser att du skriver med Comic sans...hur får du in det? Jag har försökt men vet inte hur det ska gå till.
  Kram
  annika

  ReplyDelete
 2. hEJ Pernilla

  Thanks for your lovely comment.
  Today the sky was a glow...magical skies mixed with fresh snow from yesterday...and for the 1st day in a while we have PLUS 2 !!!.
  Termites!!! YUK!
  In our summer house we had some hast myra big black carpenter ants...
  We kept spraying and found the nest...so we didnt have to get Anticemix.
  Good Luck! I hope your get rid of them sooooon!
  Ha en trevlig vecka
  LOVE PEACE enJOY
  Julie
  x

  ReplyDelete
 3. Fy vad hemskt.. Är det lätt att få bort dem??

  Lycka till!!

  Kram Mia

  ReplyDelete
 4. Hej! Fy vad hemskt! Hoppas ni verkligen får bort dem. de är väl lika hemska som hästmyror här hemma, de hade vi fått i garaget. Men vi upptäckte det i tid så det blev inte mycket skador. Annars om man har otur så kan de äta upp ett helt hus. Läskigt. Jag håller tummarna att ni får bort dem.
  Ha en bra dag!
  Kram Birgitta

  ReplyDelete

Please feel free to write a message or two ;)
I love reading all your comments!

♥Hugs♥