Related Posts with Thumbnails

Tuesday 31 May 2011

Min blommiga värld

Solen skiner för fullt idag, men attans vad kyligt det är... speciellt inomhus. Fingrarna är alldeles iskalla nu när jag sitter här och knattrar på datorn. Borde egentligen gå ut i solen och njuta.

Har precis bytt internet browser - vet inte vad det heter på svenska... I alla fall har jag haft Internet Explorer sedan jag skaffade min första egna dator 1998, men lately har IE varit urtrög och långsam... så jag bytte till Google Chrome - snacka om skillnad! Huxflux öppnas webbsidorna snabbt och effektivt. Så skönt att slippa irritationsmomentet att vänta - jag har inget tålamod när det gäller att vänta!

Det bästa av allt är att man kan ha olika teman... jag valde Cath Kidston blommiga design - härligt somrigt och aningen lantligt... eller egentligen väldigt lantligt och fint. Ljuvligt är ett annat ord jag tycker beskriver hennes tema! Vad tycker ni? Visst är det fint?!



Kram♥
... och ha en underbar tisdag!

Monday 30 May 2011

Morgonhälsning från en yummy mummy

Kunde inte tro mina ögon när jag insåg att båda barnen sovit tills 0830!! Lily sov  i n g e n t i n g  under gårdagen så hon var sååå trött när hon somnade igår kväll. Vaknade med ett strålande humör och hade en glad storebror med sig när hon dök upp i vardagsrummet.


Efter en otroligt regnig natt har äntligen solen uppenbarat sig med sin närvaro... med blygsamma +17°. Mer regn väntar tyvärr, men eftersom vi har en family day idag skiner solen oavsett väder! Kram♥

Sunday 29 May 2011

En blomma på Morsdag!


Var en sväng till Kampras stora varuhus häromdagen. Vi har ju en pyttebit att åka så det är ofta vi åker dit och köper svensk mat, käkar lunch eller middag i restaurangen. Denna gången var jag på jakt efter denna söta metallkrukan. Enligt IKEAs egna hemsida fanns endast ett exemplar kvar... så vi studerade övervåningens olika display rooms grundligt ifall den var bortgömd nånstans. No luck! Men, så stod vi vid montern där de hängande krukorn i samma stil låg... tar upp en kruka och i den låg krukan jag var efter! Vilken lycka ☺. ...Mellan 10-17 juni kommer nästa shipment in, en stor kontainer med allehanda godsaker. Då blir det till att köpa i alla fall tre, fyra till - de är ju så himla söta - och barnvänliga... De går ju inte i krasch om de dansar i golvet.

Ha en härlig söndag - och en trevlig Morsdag till er mammor som tittar in här då och då.

Kram♥

Saturday 28 May 2011

Brrr,

Men, nu känns det verkligen att vinten är på antågande. Kylan inomhus går genom märg och ben... och inte kan man ha elementen på för då blir elräkningen hutlöst hög... som om det inte räcker med de $ som vi redan betalar. Nej, det blir allt att ta på sig fårskinnstofflorna och en extra tröja... eller gå ut i solskenet och lapa sol som en riktig svensk på våren! Härliga 23° väntar där ute senare idag. Nu är det bara 11°.

Ha en trevlig lördag! Jag tror jag sätter mig i soffan med en kopp thé och en god bok i väntan på att barnen vaknar... nej, just det... de är ju redan vakna och i full action. Morgongröten väntar. Ah well, min théstund får bli en annan gång...




Kram♥

Friday 27 May 2011

Väggprydnad




Den här bordslöparen köpte jag för många, många år sedan från Sverige, men jag visste redan då att den skulle upp på väggen... Den kommer från Susann som har shoppen Swedish Flea Market. Det har blivit många inköp därifrån under åren, både böcker, tidningar och olika vackra textilier.

Ha en trevlig fredag! ... och en underbar helg!


Kram♥

Thursday 26 May 2011

Gnistrar som diamanter i solsken






Tror nog inte att man kan få för mycket pressglas items i ett hem.
De är sååå otroligt fina - och användbara.

Håller alltid utkik om jag är på en second-hand butik, men det är inte särskilt ofta jag hittar nåt som verkligen har The WOW factor! Kanske har jag blivit kräsnare på gamla dar?  

Ha en trevlig torsdag!

Kram♥

Wednesday 25 May 2011

Blått, vitt och glas

   

Godmorgon,
Idag ska strömmen stängas av mellan 0800-1500
så jag passar på att skriva ett litet inlägg nu när klockan är 0730
medan morgongröten kokar.

Här blir det alltså en dag i mörker ;)
...eller ute i solskenet!

Tror nog det är dags för mig att fixa till min frukostdryck:
råmjölk
kaffe
agave syrup
Ha en bra dag
Kram♥

Tuesday 24 May 2011

Bortplockat



Efter helgens stök är det nu bortplockat i köket. Det är så skönt när det är tomt och fint, speciellt på köksbänken. Diskbänken är oftast ren och fin. Det är inte länge odiskade tallrikar får stå nere i diskhon. Ett massivt diskberg är bland det värsta jag vet. Det är very stressful för den här mamman. Tur så tycker maken likadant och diskar rent när han är hemma.  


Vad tycker ni är mest stressande? Disk? ...eller kanske räkningar överallt?

Kram♥ ... och ha en bra tisdag!

Monday 23 May 2011

Så här blev det i sovrummet...




Det blev mycket ljusare och luftigare i sovrummet sedan vi flyttade runt de två möblerna. Fick inte lika mycket rum för storage, så för tillfället står en stor kartong på golvet. Den fastnade inte på bild! Måste försöka hitta förvaringsutrymme för de grejorna också... Svårt när australiska hus inte direkt är kända för sina garderober och förvaringsutrymmen. Önskar vi hade en vind eller källare - eller både och! *drömmer*

Ha en bra måndag!

Undra hur denna veckan kommer att bli? Maken ska jobba 6 dagar denna veckan, så det blir mest lek och stroj för min del... förhoppningsvis lite me-time på kvällskvisten så jag kan sitta och greja med några blogginlägg också - fast det lär väl inte hända med. Med min vanliga tur så somnar jag väl samtidigt med småtrollen...
Kram♥

Sunday 22 May 2011

Uppe på hyllan

När jag hade flyttat om möblerna, eller vi ska jag väl säga, så ville jag att det inte skulle vara cluttered uppe på hyllan - inte för mycket grejer på display allså... Fungerade bra ett tag!



När man har en liten Lily som gillar att röra allt så måste man tätt som ofta ställa upp saker på hyllorna. Egentligen gör det inte så mycket om hon leker med mina bakformar, men när de ständigt ligger på golvet blir jag aningen trött, speciellt när jag märker att hon gör det till en sport att kasta ner dem på golvet precis hela tiden...



Trä, zink och silver


 

Så här ser min display ut just nu. Aningen mer på hyllan än tidigare, men det gör inte så mycket. Det ser inte för busy ut ialla fall.

Ha en underbar söndag!
Här strilar regnet ner, men solen gör ändå tappra försök att titta fram.

Kram♥

Saturday 21 May 2011

Vilken kväll!

Det verkade ett tag som om vi inte skulle hinna till konserten med André Rieu och Johann Strauss orkestern. Hela tiden var det nåt som satte pinnar i hjulen för oss, nåt som orsakade försening trots att vi varit ute i god tid med dusch och bad, påklädning och middagsmat. I bilen sade Jonah till Lily: - We are going to see André Rieu! En mysig liten kommentar som värmde mammahjärtat en hel del faktiskt, speciellt i stressiga tider.

Det kändes som om vi skulle missa alltihopa och paniken började smyga sig på, MEN på nåt sätt hann vi dit i tid och hade en fantastisk kväll!


We made it!




André Rieu är mycket underhållande och han kan verkligen charma hela publiken med både musik och konversation. Det är inte bara en konsert i den klassiska musikens tecken - det är ett spectacle utan dess like - helt fantastiskt! En konsert i världsklass.

Bild från CourierMail

   


La Familia

Barnen uppförde sig exemplariskt. Lily somnade strax innan andra akten och sov mest hela tiden... Jonah får 10/10 i betyg han med. Otroligt egentligen att han orkade vara vaken hela tiden... ända tills 23:30 då vi kröp till kojs. Han är ju bara 4,5år vår lille stilige konsertbesökare.

Ha en underbar helg!

Vad ska ni hitta på? Har vårsolen kommit tillbaka??

Själv ska jag och barnen fixa och trixa härhemma medan
Pappa G ska jobba sina mastodonttimmar på Portside Wharf.
Kram♥

Friday 20 May 2011

Pinks'n'reds








En underbar dag i trädgården!

Imorgon ska jag visa bilder från gårdagens stora event...
Vi hade en terrific time och barnen uppförde dig exemplariskt!
Kram♥

Thursday 19 May 2011

Kom över på en kopp kaffe!


Mina kaffekoppar fick ett nytt hem när jag började att plocka bland koppar, skålar och glas. Det blev riktigt lyckat tycker jag. Nästa projekt blir att måla hörnskåpet. Vad tycker ni? vitt? antikt grått? shabby chic?

Ni är välkomna över på en kopp, fast inte idag för ikväll ska vi på konsert!

Hela familjen plus makens föräldrar ska åka in till Brisbane Entertainment Centre och lyssna på André Rieu. Hade turen att få sex gratisbiljetter från makens jobb... och passade då på att bjuda med de äldre. Det ska bli skoj att se Rieu live. Har annars bara sett honom på TV:n - nyårskonserter och annat och det har ju varit otroligt pampigt!
Kram♥

Wednesday 18 May 2011

På med hjälmen!


   

Det gäller att hänga med i svängarna!


Tävlingscyklisten!


Vill också cykla som storebror...

   

Hjälm måste man ha!


På språng igen...

   

Nöjda barn på väg hem...

Kram♥