Related Posts with Thumbnails

Saturday 30 April 2011

Kökshörnan

Köket fick sig en liten omstyling häromveckan. Det är så kul att hålla på o pyssla - synd bara att man inte har tid jämt. Allt för mycket tid går åt till att plocka upp leksaker och tvätta kläder...




Kram♥

Tänd ett ljus...


Strax är aprilmånad till ända. Maj-månad står för dörren...

Jag ska ta och tända ett ljus för min Pappa idag. Det är inget speciellt datum eller så, känner bara att jag vill tänka lite extra på honom och ha en lugn stund med lite mys. Tänk att man kan sakna en människa så himla mycket. Det känns fortfarande konstigt att inte kunna lyfta luren och ringa när man känner för det.

Kram♥ ... och ha en trevlig Valborg!

Friday 29 April 2011

Titt in i köket




Så här såg köket ut innan min lilla omstyling. (Så kan det gå när man ibland har schemalagda inlägg...)
Mer bilder från köket kommer om någon dag eller så. Då blir det nya färska bilder ☺

Ha en trevlig fredag!

Kram♥

Thursday 28 April 2011

Mammas hjälpreda

MasterChef 2011, släng er i väggen!
Här kommer mammas storkille - chef of the day.




Idag bjuder vi på köttbullar och pasta...
Kram♥

Wednesday 27 April 2011

En smygtitt...

på hur fint det börjar bli inne i badrumsskåpet. Snart så står det både det ena och det andra på hyllorna där inne... lite mera färg bara och några glashyllor, så är det klart!


 





Kram♥

Tuesday 26 April 2011

A day out with Thomas...

...samt Jonah, Lily och resten av familjen. Vi åkte upp en sväng till Ipswich tågmuseum igen. Tack vare att det var översvämning tidigare i år öppnade de upp portarna till "A Day out with Thomas" under påsklovet och fram till Labour Day, annars skulle vi ha fått vänta till Annandag Jul för att få se Thomas-tåget igen. Det blir nog ett besök då med...


   


   

 Trots 'allvarliga' barn  hade vi en underbar dag.
Kram♥

Monday 25 April 2011

Hem ljuva hem...

Dagen spenderades hemma. Vi hade en ganska lugn dag om man bortser från skrikande barn och termiter i väggarna. Hann med lite omstylande också, vilket känns bra för själen!



  

Imorse kom jag och tänka på att jag hade en fin gammal låda bortgömd i skafferiet - underbar patina... Den passar så mycket bättre ute på köksbänken med en massa kokböcker i, eller hur?! Nigellas kokböcker rekommenderas varmt... mycket smått och gott där.

... imorgon bär det iväg på andra spännande (upp)tåg!

Kram♥

Easter Monday och Anzac Day

Nu har vi Public Holiday i dagarna två. Påskhelgen avslutas med Easter Monday och Anzac Day. Eftersom Anzac Day infaller på samma dag som Annandag Påsk i år blir tisdagen automatiskt en ledig dag - Easter Monday P/H, trots att det är en tisdag...

Nu ska vi äntligen ha två family days i rad! ... det är inte ofta det händer ska ni veta. Undra vad vi ska hitta på för skoj?! Jonah kommer att vara over the moon av förtjusning att vi är alla fyra som ska hitta på nåt, inte bara tre... Han gillar när vi är alla samlade - hela familjen!

Anzac Day firas till minnet av soldater från Australien och Nya Zeeland som deltog i slaget vid Gallipoli under Första Världskriget då över 60 000 australiensiska soldater dog tillsammans med 18 000 nya zeeländska soldater. Under Anzac Day minns man även alla andra soldater som kämpat och dött för sitt land i olika krig. Här i Australien känns denna högtiden som 'helig', även om det inte finns nåt religiöst över den. Det är en viktig dag för alla australiska medborgare, stora som små.

Veckorna innan Anzac Day säljs röda blommor på shoppingcentren, sk poppies - vallmo. Lest we forget - det är hågkomstens dag.




Kram♥

Sunday 24 April 2011

Påskhelgen

har varit lugn och fin. Jag och barnen har mumsat nyttiga chokladägg medan mannen jobbat och slitit.

I Australien firas påsken med traditionell Easter Egg Hunt. Påskharen kommer med chokladägg på påskdagens morgon som sedan barnen spinger runt och letar...(Vi tjuvstartade redan på Långfredagen...) Många åker ut och campar i tält eller husvagn och firar påskledigheten. Parkerna är fyllda av picnicglada människor som samlas för att njuta av en barbeque i solen. Här, i förra årets påskinlägg, kan ni läsa mer om hur påsken firas i Australien.

Remember, when purchasing chocolates for Easter

Fick hjälp av Jonah att pynta med påskäggen som ursprungligen kommer från min Mormor. Han var så duktig och var väääldigt stolt när han var klar! Ja, Lily hjälpte också till... Visst blev det fint?!


   



   










Kram♥

Friday 22 April 2011

Påskägg i massor...

Strax efter jul såg man hyllorna i shoppingcentren fyllas med chokladägg och påskharar -små, stora, fyllda och ihåliga... När påsken äntligen börjat närma sig är man ju sååå himla trött på att se dessa ägg precis överallt. Till och med leksaksaffärerna har gift bags med leksak OCH påskhare. Inte ens i de affärerna kan man slippa påskhysterin. Egentligen är det ingen påskhysteri, utan mer chokladägghysteri...

Var finns de gamla hederliga dragéäggen? Mmmm... skumägg. Ååå, marmeladägg! De gula punschäggen var min personliga favorit! *drömmer*

I år blir det hemgjorda chokladägg gjorda på fin raw chocolate från hälsobutiken - nyttig och god, perfekt för sonen som har känslig mage när det gäller mjölkprodukter, men även för oss andra. Snart dags att bege oss ut på Easter Egg Hunt!

Eftersom alla affärer är stängda idag var det massor av folk på shoppingcentret igår. Det var i och för sig Late Night Shopping också, men jag tyckte ändå att folk handlade som om det var en naturkatastrof på G och man bara måste bunkra upp och fylla kundvagnen till både höjden och bredden... Lite komiskt när man tänker på att kommersen är igång igen imorgon och allt är precis som vanligt igen!

Kram♥

Thursday 21 April 2011

Vi ses...

Idag dyker inga påskkärringar upp här i Australien och knackar på dörrarna o lämnar fina påskkort... men jag sticker snart!


Vi ses på Blåkulla, goa bloggbesökare!

Kram♥

Wednesday 20 April 2011

Snart påsk

Började påskpynta lite smått igår. När man har en liten Lily i huset får inte påskäggen sitta kvar i riset... Det var mer spännande att plocka ner dem än låta dem vara ☺jaja



   


Kram♥

Tuesday 19 April 2011