Related Posts with Thumbnails

Monday 28 February 2011

Hipp hipp hurraaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

...för min lilla Mamma som idag fyller 67år!!


   

...önskar jag kunde bjuda dig på tårta och överösa dig med presenter. Grattiskortet dyker förhoppningsvis upp endera dagen. Skyller på Australia Post och det svenska Postverket om det inte kommer fram i tid!! ...beror inte alls på att jag inte fick iväg det till postlådan som jag planerat!
Kram♥

Sunday 27 February 2011

Blått, blått, blått

Trots att vitt är otroligt fint och en av mina favoritfärger just nu, så är blått min absoluta älsklingsfärg. Häromdagen bytte jag gardiner i vår matsalshörna. Julgardinerna åkte in i tvättmaskinen och istället satte jag upp mina fina ljusblå. De kommer från det stora varuhuset som inte behöver så mycket reklam... De skira vit-blåa gardinerna bakom fann jag i fyndhörnan på samma ställe för många, många år sedan.


   


Det är nåt väldigt stillsamt med blått, eller hur?
Kram♥

Saturday 26 February 2011

Äntligen lördag

Tänkte pigga upp er nordbor med lite härligt soliga bilder som jag tog alldeles nyss. Klockan är strax halv nio denna lördagsmorgon, men solen står redan nu högt på himlen och jag anar att det kommer att bli en varm dag för redan nu är det ljuvligt ute!


   


 Ha en underbar lördag med era nära och kära!
Kram♥

Friday 25 February 2011

Fredagshälsning


Önskar er alla en fin fin weekend. Här har vi inga större planer förutom att mysa, catch-up on housework och i allmänhet bara ha det bra medan Pappa G jobbar.
Kram♥

Thursday 24 February 2011

Redan torsdag

...oj, vad dagarna går snabbt. Hux flux är det torsdag, eller som vi skämtsamt säger, bin-day = sophämtningsdag.

Vi har haft lite svalare temperaturer nu... idag blir maxtemperaturen bara +28° - samma temperatur som det var härom morgonen när jag vaknade!! Det kanske t o m känns lite svalt när vi ska gå iväg till pre-school om en timma eller så. Barnen sover fortfarande... och maken jobbar fram till 0900 och kommer sedan hem och sover, så jag har lite egentid framför datorn just nu!

Ska strax blanda ihop min favourite brekky drink:
mjölk - köper råmjölk från hälsokosten. Eftersom man inte får dricka mjölk som är opastöriserad kallas mjölken Cleopatra's Bath Milk (!) och denna mjölken får endast användas utvärtes... Hmmm, Många liter behövs om man ska fylla badkaret...
kaffe
agave syrup - sirap från en mexikansk kaktusplanta
Mjölken och kaffet blandas i mixern och sedan sötar man efter behag.

   

Ha en bra dag önskar vi från det södra halvklotet!


 Kram♥

Tuesday 22 February 2011

En vanlig dag på det södra halvklotet...

Hela gårdagen hade sånt värstingväder... +28° tidigt, tidigt på morgonen och sedan var det kvavt, fuktigt och hett resten av dagen... +34° och växlande molnighet med många inslag av sol. Vad sägs om 93%luftfuktighet? På eftermiddagen blev det ännu mera tryckande väder och åskan var inte långt borta... Åska, blåst och ösregn resten av kvällen - en typisk australisk sommardag.

Sveriges vinterväder känns så långt borta. Ibland önskar jag att vi fick ett rejält snöfall här - då skulle det minsann bli panik! Tänk bara på vilken kaos det skulle bli i trafiken... Ojojoj, hela Queensland skulle ju stanna av!

Jag får njuta av dessa snöflingor från Martha Stewart istället...


Ha det så bra!
Kram♥

Monday 21 February 2011

I hörnet



Längtar så tills vi målar vårt hörnskåp vitt. Det kommer att bli så himla fint. Det är många 'måla-vitt-projekt' som ligger i startgroparna...

Nu måste jag sätta igång AC:n så att det blir svalt och skönt när vi ska käka frukost. Det var +28° i skuggan när jag vaknade runt 6-tiden. En topp på 34° med åska, hårda vindar och ösregn väntas i eftermiddag. Tror att jag ska njuta av solen en stund nu...

Ha en bra måndag.

Kram♥

Sunday 20 February 2011

Söndagsdisplay

Hoppas alla har en härlig söndag! ...hittade ingen plats för mina två fina brickor, så de får bo på köksbordet tills vidare och agera som underlägg till min fina köksdisplay. Hjärtat fick jag för många år sedan av några av mina skolelever på en skolavslutning. Mysiga minnen!

    

    

Idag har maken bara 12 timmars arbetsdag så vi har kunnat umgås på förmiddagen. Jonah var så lycklig - We're a family again! Måste påminna honom att vi alltid är a family, även när pappa är på jobbet.
Kram♥

Saturday 19 February 2011

Lördagstankar

Har precis bäddat rent... ja, inte påslakanet och kuddarna som bara ligger som display, men underlakan, överlakan och örngott. Längtar redan tills i kväll då jag får gå och lägga mig och sova under nytvättade svala lakan! Det har varit rätt varmt nu ett tag, så det är skönt att ha takfläkten igång under natten.

  


Maken jobbar sin mastodont lördag - 16h, så vi andra myser här hemma... tvättar, städar och gör andra hushållssysslor som inte gör sig självt. Har tagit ner julgardinerna i matsalshörnan och hängt upp mina fina blå... men det visar jag en annan dag!

Ha en trevlig helg, alla ni som tittar in här då och då!
Kram♥

Thursday 17 February 2011

Wednesday 16 February 2011

Genom fönstret



   



Så här ser det ut när man kollar ut genom vårt stora vardagsrumsfönster. Det är ett stort englasfönster, vilket innebär att det släpper in kylan på vintern och fönstret blir varmt som sjutton på sommaren om man inte har persiennerna nerdragna... Tur att vi har den varma eftermiddagssolen på andra sidan av huset... Det är bara morgonsolen som skiner in här.

Hoppas ni alla har en trevlig onsdag!
Kram♥

Tuesday 15 February 2011

Hemtrevlig förändring


    

   


Hux flux så fick jag sån energi att julgardinerna åkte ner... och sedan kände jag att de beige/vita som jag haft uppe förut såg så tråkiga och 'beige' ut... - trista liksom. Då kom jag på att jag hade fyra längder som skulle passa alldeles utmärkt - dessa kände jag var för fina för att ligga nedstoppade i en julgranslåda i tid och evighet - köpte dem nämligen en jul för några år sedan, men tyckte inte att de var tillräckligt juliga när de väl satt uppe.

Det känns så hemtrevligt och fint nu när julen är bortstökad och nya gardiner uppsatta.
Visst blev det fint?

Ha en trevlig tisdag!

Kram♥

Sunday 13 February 2011

Här vill jag sitta och ta det lugnt...

   


Regnet har öst ner här på morgonkvisten och mer regn väntas under dagen... med små inslag av sol. Maxtemperatur: 29°C Det ser så där grått och mysigt ut när man kikar ut genom fönstret.

I vår mathörna finns en stol som jag gillar starkt. Den var alldeles obehandlad här vi hittade den på vår lokala demolition yard, men jag tycker den är mycket finare vitmålad. Man kan se ådringen i träet genom färgen - så där lagom ojämn.

Ha en trevlig söndag! ... Imorgon är det Alla Hjärtans Dag♥
KramKramKramKram...
Kram♥