Related Posts with Thumbnails

Monday 31 January 2011

Helgstök

Det är mycket tvätt som hinner tvättas på helgerna... och det är också då jag passar på att baka eller byta lakan mellan barnprogram, utelek eller matlagning. Jullakanen åkte ut och istället kom detta påslakansset från IKEA fram - egentligen behöver man inte ha täcke nu på sommaren, men jag tycker det ser finare ut än att bara ha lakan... Bakom sängen hänger julbelysning från samma stora varuhus - det lyser så mysigt på kvällen, speciellt nu när det är becksvart klockan 19:00. Ååå, vad jag saknar att det är ljust långt in på småtimmarna - här är det som om man drar ner en rullgardin... svart direkt. Konstigt det där med vad man är van vid... nåväl, jag lär väl vänja mig nån gång - om en 20-30 år så där hihihi.


   


Här har det hunnit bli måndagmorgon... Ha en bra vecka allihopa!
Kram♥

Sunday 30 January 2011

Söndagssvammel

En morgon fylld av kids TV, barnskrik och lek samt träning på vår nya treadmill - promenadmaskin med oändliga alternativ, CardioTech... gör att man kan vara trött innan klockan är tolv!!

Mannen jobbar. Eftersom han bara har två garanterade dagar i veckan har han lediga dagar mitt i veckan istället för helgen då han jobbar lö: 08-12+13-01 sö: 13-01 vilket är helt OK, men ibland önskar jag att han hade ett vanligt jobb... Det där med att helgerna är familjedagar är inte riktigt vår grej. Eventuella picnics och utflykter får ske på vanliga dagar och helst då Jonah inte är på pre-school, så det gäller att mannen är ledig på måndagar och onsdagar! Ett riktigt pussel eftersom han ibland måste jobba väldigt oregelbundna tider.

Spindeln häromnatten var en sk huntsman. Dessa kommer i varierande storlekar - allt från småbäbisarna som är små som knappnålar ända upp till stora som handflator med benen utsträckta. Kan väl lugnt påstå att småbäbisarna inte oroar mig speciellt mycket, men känner visst obehag med lite större spindlar - och panikångest med de största! Kommer nog aldrig att kunna smälla till en bamsespindel med min sko t ex - där går gränsen - jag kan nog tänka mig att dränka den med insektsspray istället!!



Bakade en chokladkaka i en av mina silikonbakformar - första försöket med en sån bakform - en solros.  Resultatet mumsar sonen på just nu medan lillfröken vår sover middag - eller eftermiddag är det väl egentligen... ♥
Have a nice Sunday!!

Kram♥

Saturday 29 January 2011

Panik mitt i natten!

Tog det lite lugnt efter att barnen och mannen somnat igårkväll. Fastnade framför datorn där jag tittade klart på första avsnittet av "Bibliotekstjuven" på svt.se - började kolla för många, många dagar sedan och jag kunde äntligen se avsluta ett avsnitt! Hmmm, vart tar tiden egentligen vägen? Jo just...barnen!! Ser redan framemot avsnitt två och tre - kanske blir det redan ikväll ifall jag får barnen i säng i rimlig tid. Svårt att få sonen isäng när han sovit 1½ timme på pre-school.

När klockan började närma sig halv tolv släckte jag ner och begav mig mot sovrummet. Tände taklampan och får till min fasa se en STOR spindel springa på garderobsdörren. Spindlar är det värsta jag vet... Har blivit mycket modigare sedan jag bott här i nästan 10år - innan hoppade jag till för minsta lilla, men nu är det bara stora spindlar som jag ryser av! ...blir alldeles handlingsförlamad.

Var bara tvungen att väcka mannen som sov djupt allaredan.
- Grant, Grant... a spider on the closet door. Eftersom han sov djupt och bara delvis hört vad jag sagt, satte han sig upp, slog upp ögonen och såg spindeln mitt framför sig - han hoppade högt och utbrast i ett högljutt f**k, it's a spider on the door!

Spindeln var snabb, men tillslut så fick vi tag på den... sprayade... och sedan försvann den för gott. Jag kunde lugnt gå o lägga mig och mannen kunde somna om.

Nu är det lördag igen och mannen är redan på jobbet. Han har en massiv dag idag, som alla andra lördagar - 16-timmars jobb. Imorgon är det bara 12... så jag får mysa gott med mina småtroll. Vi kommer nog att gå ut i trädgården och leka i eftermiddag när det är lite svalare.


   

   

Ha en underbar helg allihopa. Jag blir så glad när ni tittar in och lämnar en liten hälsning!
Kram♥

Wednesday 26 January 2011

Australia Day 2011


Happy Australia Day!!




Flaggan lånade jag från denna sidan


Idag är det nationaldag i Australien. 223år sedan som den vita befolkningen steg i land på denna kontinent. 11 brittiska skepp med fångar... 26 januari markerar denna händelse, men firandet speglar även vårt samtida Australien: vår mångkulturella samhälle, landskap och vår ljusa framtid. Det är ett tillfälle att reflektera över vår nations historia, och att överväga hur vi kan göra Australien en ännu bättre plats i framtiden.

Idag kommer flertalet bbq:s att bjuda på lamm - australiens nationalkött... en massa öl, bad i poolen och tillsammans med släkt och vänner fira nationaldagen i väldig laid-back anda.

Vi tänker bege oss till Thomas the Tank Engine museum i Ipswich eftersom sonen är tågfantast. Solen skiner och det kommer att bli en underbart vacker och otroligt varm nationaldag med en topp på +33°, min första Australia Day som australisk medborgare.



Må så gott alla söta som tittar in då och då.
Ha en underbar onsdag.

PS. Förhoppningsvis har inte termiterna hunnit med att äta så mycket, men vad vi måste göra är att gräva en barriär runt hela huset som ska fyllas med gift, ja inte vi personligen men ett pest control company - på så sätt dör de termiter som redan är i huset och inga nya kan komma in. Kostar naturligtvis en förmögenhet, men man måste ju vara rädd om sitt hus!!
Kram♥

Tuesday 25 January 2011

Å nej, nu är de här igen...

Vilka då, tänker ni kanske nu - vilka ovälkomna gäster pratar hon om? Gick in på toaletten och hörde ett konstigt ljud igårkväll. Ropade på mannen, som P R E C I S satt sig ner i soffan för första gången efter en dag med barnen.
- Kom, kom... lyssna på det här!

Först trodde vi det var en vattenläcka för det lät som ett smådroppande och ganska monotont ljud inne i väggen, fast när vattnet stängts av slutade inte ljudet... Mannen borrade ett hål i väggen för att kolla vad som gömde sig därinne. Jag fylldes av en nervös känsla i magen. Termiterna har dykt upp igen.

Ljudet vi hörde är deras varningssignal om de blir angripna av svartmyror... De slår sina små huvuden mot väggen och skapar ett otroligt högfrekvent ljud.

Vilken tur egentligen, hade vi inte hört det skulle vi inte fått reda på att vi har ovälkomna gäster i huset. Mannen ska senare idag upp i innertaket och krypa bland isolering och annat smått och gott. Förhoppningsvis har de små liven inte hunnit med att göra alltför stor skada!!



Pga av vårt fuktiga subtropiska klimat är det hög risk för termitangrepp där vi bor...

Må så gott alla!!


Kram♥


Sunday 23 January 2011

I min bokhylla...

Jag älskar böcker - jag har en uppsjö med böcker om inredning, hälsa, alternativmedicin och Marilyn Monroe samt en hel drös med julböcker. Hos mig hittar man också böcker om Carl Larsson i bokhyllan- underbara böcker fyllda med hans vackra konst!




Hoppas ni alla har en underbar helg... här har vi sol och varmt. Just nu är det +27° i skuggan - klockan är strax efter16:00 och jag städar bort julen för fullt... Det kommer att ta några dagar innan allt är som vanligt igen. Ha det gott!
Kram♥

Friday 21 January 2011

Uppåt väggarna...

Jag bara älskar Carl Larsson konst... Har tavlor överallt - t o m som skrivbordsunderlägg OCH screensaver på datorn - brukar ändra skrivbordsunderlägget efter årstid. Tavorna nedan är mina favoriter som hänger lite här och där.

Kommer ihåg att jag besökte Sundborn nångång på tidigt 80-tal, under någon semestertripp med min familj. Vi brukade åka runt i husvagn under några veckor på somrarna när jag var liten - härliga minnen.

Det är nåt väldigt stillsamt över Carl Larssons tavlor. Han fångade verkligen vardagen i sin enkelhet som sedan förvandlades till nåt otroligt extraordinary. Jag kan nog aldrig titta mig mätt på C.L's tavlor. Jag hittar alltid nåt nytt som fångar mitt intresse.






Ha en underbar helg alla söta som tittar in här då och då!
Kram♥

Thursday 20 January 2011

Nu har jag börjat så smått...

Julen börjar så smått försvinna från detta huset med. Har angripit julgranen idag. Det tog lååång tid innan allt pynt var tillbaka i jullådan. Idag har det varit uppehåll framtill nu. Stora regndroppar har börjat falla och jag känner att det kan vara åska på gång igen. Får alltid ont i huvudet när det är åska - är väldigt känslig för atmosfäriska förändringar... Maken har varit ute i trädgården och attackerat djungeln i minst tre timmar  - nu ser gräsmattan på framsidan såå fin ut, a golf course! Baksidan får nog en ansiktslyftning imorgon.




Klicka på bilderna så får ni se hur det såg ut under julen.

Strax dags att åka och handla och sedan är det dags att hämta sonen på pre-school. Han har ju börjat i en ny avdelning på sitt day-care... Han är ingen liten kindy-kille längre - Mammas storkille!! Snart går han på uni och på väg att flytta hemifrån. Neeej, inte än...

Kram♥

Wednesday 19 January 2011

Detta väder...

Igår var det så där galet varmt... Det var +33° med hög luftfuktighet. Idag var det "bara" +30°. Det kändes dock som om man klivit in i en bastu om man steg ur bilen... Puh. Några skurar med regn har fallit.

Tur att vi har AC. Har suttit här och kollat på svt.se - hunnit med alla avsnitt av "Drottningoffret" och första delen av "Bibliotekstjuven". Det är så skoj att kunna se lite svensk TV då och då. *njuter*



Hoppas ni har en trevlig onsdag. Nästa onsdag är Australia Day, vår nationaldag -26 januari. Det blir min första nationaldag som australisk medborgare.

Nu kan jag höra åskan mullra i fjärran. Kanske kommer det några fler droppar regn innan kvällen... Ovädersvarning?? Japp...


Tjingeling :-)
Kram♥

Tuesday 18 January 2011

Nu städas julen snart bort... medan andra städar upp vad som finns kvar av deras hus och hem.

Det är med sorg i hjärtat som jag beslutat att julen inom en snar framtid kommer att städas bort. Jag älskar mina röda ljusstakar... tycker det är så fint när de lyser upp vardagen med sin klara färg! För att inte tala om adventsljusen och julgransljusen - kommer att bli så mörkt och trist utan dem. Fast egentligen är mitt liv inte alls trist. Jag har min familj, mitt lilla hus och alla våra saker kvar!

Åkte igenom orten Goodna idag och fick med egna ögon se den tragiska förödelsen som översvämningen orsakat. Jag blev alldeles gråtfärdig när jag såg hus, människor och tragedi. På träden kunde man se vatten nivån: brunt nertill där vattnet dragit fram och sedan gröna trätoppar - overkligt att se och förstå vilken otrolig vattenmassa som sköljt över området. Häromdagen läste jag om Goodna i Aftonbladet... om människor som förlorat allt - och det lilla som de lyckats rädda fanns på ett liten släpkärra. Idag såg jag verkligheten - eländet. Jag var där.
Kram♥

Så fort tiden går...

Solen skiner härligt denna tisdagmorgon. Förra veckans tragedi känns som en evighet sedan. Städningsarbetet i Brisbane har börjat.



ABC News kan man hitta före och efter-bilder. Helt otroliga bilder. Ta en titt vet'ja. Håll datormusen över webbsidans bilder och dra fram och tillbaka så får ni se exakt hur det såg ut före och efter översvämningarna. Det är mäktiga bilder. Jag är så tacksam att inte vi blev drabbade!
Kram♥

Monday 17 January 2011

Ååå, vad gott det ska bli...

Bjuder på Korv Stroganoff med ris idag. Det var ett tag sedan jag rörde ihop den maträtten. Mannen frågade precis om det blir nån typical Swedish mat idag... Japp!



Efter att ungarna somnat är det dags för TV-tittande. Maken har jobbat fyra 12-timmars i rad 13-01, så det känns som han har varit borta i veckor... Äntligen lite tid tillsammans, fast jag lär ju somna sött i soffan...

Hoppas ni alla haft en underbar helg... och en bra början på den nya veckan!
Kram♥

Sunday 16 January 2011

Kvällspanik i min ensamhet...

Klockan är strax efter kvart i nio denna söndagskväll. Båda barnen sussar sött och jag har äntligen lite tid framför datorn. Mannen är och jobbar. Han har två garanterade dagar i veckan, två 12-timmars pass varje lördag och söndag: 13:00-01:00. Igårkväll hade jag fått barnen isäng tidigare än vanligt och jag satt här framför datorn och gjorde inget särskilt...

Jag är van att höra possums och katter studsa och promenera på taket, så numera är jag inte rädd för de ljuden även om de får mig att hoppa till. Plötsligt hör jag ett ljud som får hjärtat att slå snabbare - det låter som om nån håller på att bryta sig in genom vår screen door som är utanför ytterdörren. Kände paniken komma smygande! På skakande ben sicksackade jag genom huset för att kolla vad som stod på... Jag smygkollade genom gardinen... Det var en katt som hoppat upp på nätet på dörren och försökt få tag på små gecko-ödlor!! Jag är så glad att inte var nåt värre!!

Hoppas ni all har haft en underbar helg och att det inte snöat alltför mycket på er♥

Kram♥

Saturday 15 January 2011

Flygfoto över Brisbane


Foto från Courier Mail



Foto över Brisbane-området som drabbats av översvämningar...




För alla frivilliga som vill hjälpa till att städa upp det översvämningsdrabbade Brisbane... Det är nu det riktiga jobbet börjar... Det kommer att ta månader... eventuellt år innan allt är som vanligt igen, fast för många blir aldrig livet som vanligt igen. För de stackars människor som förlorat familjemedlemmar kommer livet aldrig bli detsamma. Jag känner mig så lyckligt lottad att vi inte är drabbade - vad är indragna bussturer egentligen?? Absolut ingenting... en liten petitess som snabbt kommer att glömmas bort. Tänker ständigt på de tragedier som inträffat nyligen, så nära men ändå väldigt, väldigt långt borta. Jag är lyckligt lottad.
Kram♥

Friday 14 January 2011

Före- och efter-foton på katastrof-drabbade Brisbane CBD och Ipswich

I vår lokalblaska, Courier Mail kan man kolla in före-och efter foton...








Man blir ju alldeles matt av att hela tiden se dessa bilder och kolla på nyheterna. Jag har inte sett förödelsen med egna ögon och det dröjer nog länge innan jag kan åka in till Brisbane. Mer regn väntar... trots att solen idag strålar underbart och värmen är ljuvlig.

Aftonbladet har fått info från TT-Reuters och berättar att Queensland nu riskerar nu att bli scen för osedvanligt många cykloner enligt Australiens nationella vädertjänst. Om prognosen slår in väntar under kommande månader mer regn i de områden som dränkts av vattenmassor och liknats vid en krigszon. Vi får hoppas att vårt älskade, men katastrofdrabbade Queensland klarar dessa prövningar också!
Kram♥