Related Posts with Thumbnails

Wednesday 31 August 2011

Vinterns sista dag...

Himmelska tider, vad det regnade och åskade igår. Växtligheten ute i trädgården fick sig en rejäl drink! Jag var uppe till efter elva och plockade och grejade - vikte tvätt och arkiverade gamla räkningar. Det var så härligt att hålla på medan regnet smattrade utanför och resten av familjen sussade sött.


Sista dagen på vintern idag. Imorgon börjar våren...☺ Då ska det bli regn igen. Nu skiner solen, men mer regn väntar idag... Ikväll ska det bli härligt klart väder - det ser jag framemot! Då tittar kanske månen också fram. Det blir fint.

Kram♥... och ha en härlig onsdag!
Tjingeling

Tuesday 30 August 2011

Thunder Tuesday


Idag är vi inne i Brisbane och hälsar på svenska P med lilla söta S - som är född på min födelsedag - snacka om speciellt!! ... Åska har utlovats i eftermiddag, så jag hoppas vi hinner med en promenad med våra små innan mullret börjar.
Kram♥...och ha en trivsam tisdag!

Monday 29 August 2011

Måndagshälsning från solen


Idag får det bli en bild från köket som jag visat tidigare. Jag har inte haft ork att fota eller skriva några nya inlägg... Tycker det är så fint med metall och trä tillsammans.

Idag skiner solen på oss här i south-east Queensland. En topp på +24° väntar - härligt vinterväder va?

Kram♥... och ha en trevlig måndag! Hoppas solen skiner på er också ☺

Sunday 28 August 2011

Nu är jag på benen igen!


Ojojoj, vilken dag - men nu är jag på bättringsvägen.

Måste ju bara tala om att kycklingen inte var dålig utan jag hade ätit räkor på morgonen som förmodligen inte var ok... och som ni vet så älskar jag räkor, så det känns extra tråkigt!

Här har vi äntligen mötts av en morgon med sol. Efter gårdagen och natten med ösregn ser det äntligen lite inbjudande ut. Ska väl inte ropa hej riktigt än, väderprognosen har utlovat regn från klockan 12.

Nu ska jag ta hand om mina småtroll. De är uppe tidigt denna söndagmorgon. Klockan är just nu 06:45 och jag är hungrig - det är ju ett bra tecken på att man håller på att bli frisk ☺

Ha en trevlig söndag allihopa!

Kram♥

Saturday 27 August 2011

Lördagspyssel

Här njuter vi av regnet, eller hur är det egentligen? Jag är sängliggande efter att ha ätit kyckling som inte var 100% fräsch. Nu betalar jag priset - frequent visits to the toilet, if you know what I mean...


Hoppas att detta elände går över snart. Som tur är leker barnen ganska bra... och jag kan vila ett halvt öga!

Kram♥

Friday 26 August 2011

Äntligen fredag!





Visar idag bilder från köket... Har bytt ut de röda gardinbanden för jag tyckte det så lite för juligt ut. Istället satte jag upp antik spets - det blev lite finare, eller hur?!

Funderar på om jag ska byta lampa - julstjärnan från Kampras varuhus sitter uppe året om. It's time for a change!! Hmmm, måste ut på jakt... för jag har inte hittat nån lampa som jag gillar - tycker inte att utbudet på fönsterlampor är särskilt stort i detta landet, kanske är det en 'svensk' grej??


Kram♥... och ha en underbar fredag!

Thursday 25 August 2011

En smygtitt

på lillfrökens rum som vi snart kommer att fixa till...☺






Rummet kommer att gå i ljusrosa, vitt och ljusblått ☺
Kommer även att agera som gästrum när Mormor kommer på besök från Sverige.

Längar tills jag får sätta upp flaggspel och annat fint där inne!


Kram♥... och ha en trevlig torsdag! 

Wednesday 24 August 2011

Var bara tvungen att...

visa vårt oväder från gårdagen. Strax efter sken solen och allt var lugnt ...tills nästa skyfall. Så höll det på mest hela dagen.




Ha en trivsam onsdag! ...Här har vi en Family Day då vi ska ut och shoppa en sväng. Förhoppningsvis blir det en kul dag för alla inblandade ☺

Kram♥

Tuesday 23 August 2011

Vår djungel

Det är nåt vackert över vår hörna där växtligheten fått härja fritt ☺




Kram♥... och ha en trevlig tisdag!
Här öppnar sig himlen titt som tätt idag. Efter en natt av ösregn blev det strålande sol och uppehåll på förmiddagen - ända tills vi var halvvägs till pre prep, sonens lekis! Då öppnade sig himlen igen och vi blev genomblöta....Inte så himla käckt eftersom barnen precis haft feber och fortfarande är hostiga. 

Att mysa under en filt med en kopp varm choklad till hands är det enda jag kan tänka mig göra idag☺

Vi hörs i morgon!! Ha det så bra! Kraaam i regnet!!!

Monday 22 August 2011

Å, nu var det prinsessans tur...

Lillsnuttan har åkt på storebrors förkylning... Stackars liten. Som ett brev på posten dök hosta och feber upp i natt.


...så nu är det vila som gäller.


Kram♥... och ha en bra dag! 

Och sedan tittade solen fram...

Regnvädret drog vidare och solen var snabb att titta fram, fast sedan på kvällen och natten öste det ner igen. Det är så rogivande med regn, eller hur?! Man sover gott när det regnar.





Kram♥... och hoppas ni har en fortsatt trivsam söndag. Här har det redan hunnit bli måndagmorgon ☺och en ny vecka väntar! Tjingeling... Vi hörs senare idag... eller imorgon, beroende på var man bor hihi

Sunday 21 August 2011

Ååå, nu öser regnet ner

Vi har inte haft regn - riktigt regn - på jag vet inte hur länge. Visst har det skvätt lite grann, men inte alls särskilt mycket under vår härliga vinter

Idag står regnet som spön i backen och jag hoppas det håller i sig hela dagen. Trädgården skriker efter vatten



Bilderna blev lite mörka, trots blixt.. Det är verkligen ruggigt idag, riktigt mysväder!

Kram♥... och ha en trevlig och avkopplande söndag. Hos oss blir det en innedag med barnfilm, medan pappa G jobbar sitt 12 timmars pass mellan 13-01. Det är antingen Cars eller Rio som står på önskelistan idag.

Saturday 20 August 2011

Hur det är att

vara tvåspråkig i familjen.
Bild lånad från nätet

En del av er kanske är lite nyfikna på hur det är att vara en 'blandad familj'. Pratar jag svenska eller engelska hemma? När Jonah föddes var jag hur strict som helst att bara prata svenska med honom. Svenska hela dagen lång och mycket svensk TV och för att inte tala om alla svenska barnsånger som Jonah vuxit upp med! Inte ens pappa G kunde förstå vad J sade - eftersom pappa G bara pratar engelska...

Hmmm. Varför det, undrar ni kanske, Vi har ju ett svenskt efternamn. Det stämmer bra, Grants pappa är svensk och har bott här i Australien sedan 60-talet. Kort och gott lärde han aldrig sina barn svenska, utan bara pratade engelska med dem. Nu för tiden pratar farfar både engelska och svenska med sina två swaustralian barnbarn. Jag får ju en chans att prata svenska med honom också! ...annars är det ju bara engelska, engelska, engelska för hela slanten.

Strax efter att lilla prinsessan i familjen kommit till världen började J på kindy och hux flux var det bara engelska som gällde för honom. Han anpassade sig direkt och lärde sig nya ord hela tiden... och svenskan hamnade lite i bakgrunden.

Lilla L pratar för fullt och hon härmar efter allt vad Jonah säger och allt som sägs på TV:n... Jag blir ibland paff och det kopplar inte alltid när hon säger :
- Törstig törstig ☺

Ibland tänker jag, hela dagen har gått och vi har bara pratat engelska! Fast då glömmer jag bort:

  • gröten är klar
  • kom och borsta tänderna
  • ta av dig pyjamasen
  • ta på dig byxorna
  • behöver du gå på toaletten?
  • är du OK?
  • sätt dig i vagnen
  • är du trött?
  • vill du ha en banan?
  • ska mamma hjälpa?
  • stäng av TV:n
  • Kan du vinkla TV:n?
  • släck lampan är du snäll
  • tack tack
  • ge den till mamma

och alla andra saker som automatiskt smyger sig in utan att jag tänker på det!
Det blir mycket Swenglish, men jag vet att båda mina barn förstår det mesta jag säger även om de för det mesta bara svarar på engelska. Jonah har tittat på Bamse sedan han var bäbis och nu börjar Lily också kolla på samma TV:program som Jonah, även om hennes favorit är Dora the Explorer - där spanskan introduceras flitigt ☺ Kan väl säga att barnen numera är lite trespråkiga hihihi

En del ord,

  • gröt
  • bajs
  • kyckling och ris
  • hemma igen
  • vatten
har även pappa G lärt sig under åren... ☺


Kram♥... och ha en trevlig lördag. Här är det grått minsann. Regnet hänger i luften. Vi har precis kommit hem från en liten promenad. Vi behövde frisk luft innan lunchen som idag består av grillkorv med makaroner för barnen och risgrynsgröt med en massa mandlar till mig - svenskare än så kan det ju inte bli idag!

Friday 19 August 2011

Lekträff







Jonahs bästa kompis är en tjej som heter Sophie. Hon är också heltokig i tåg - precis som Jonah☺. Sophies lillebror heter Hayden och är i Lilys ålder. Vi träffas, antingen hemma hos dem eller hos oss, leker, äter och har det bra. Kan det bli bättre?!

Kram♥... Ha en trevlig fredag!
Här ska vi ta det lugnt för vi hade Sophie och Hayden på middag igår och de åkte inte hem förrän klockan 19:00, så mina två småtroll är lite trötta... och jag med!

Thursday 18 August 2011

Country Home Cooking

Både jag och min man gillar att laga mat så när vi båda är hemma försöker vi alltid laga till nåt riktigt gott.




Här bjuder vi på chicken mignons - kycklinglårfilé med lindat bacon runt och Boursin, fransk vitlöksost, inuti. Underbara hasselbackspotatisar och ugnsbakade morötter på sidan om. Nice! Kan väl säga att vi var helmätta efteråt ☺



Kram♥... och ha en trevlig torsdag!

Wednesday 17 August 2011

Älskar mina räkor




Mumsiga räkor på en helt vanlig dag... Vardagslyx!


Kram♥... och hoppas ni har en trevlig onsdag.
Vad hittar ni på en sån här dag?

Vi tar det lugnt och myser här hemma. Har dansat runt här med vår Nilfisk *ler* Det är lite småregnigt och stora J är fortfarande förkyld. Ingen feber idag, bara hosta. Nu väntar jag bara att det ska bryta ut hos lilla L också... eller så slipper hon eländet *hoppas*.

Tuesday 16 August 2011

Aaaatjoooo

Idag vaknade sonen rosig om kinderna och varm som en kamin - ligger i soffan och tar det lugnt medan han mumsar i sig sneaky snacks (dvs halvonyttigt mellanmål) samtidigt som favoritfilmen "Rio" visas på TV:n. Det är ganska mysigt att vara sjuk när man är liten, speciellt när man blir uppassad.



Stor nysning på G...


... men det blev ett glatt leende istället ☺

Kram♥... och ha en bra tisdag!

Monday 15 August 2011

Köket i sin helhet

Ja, eller i alla fall avdelningen där man kan sitta ner en stund. Mellan köket och det 'riktiga' köket finns en breakfast bar där jag har datorn, men där är det lite oreda idag så det får bli bilder en annan dag!


Kram♥... och ha en trevlig början på den nya veckan!
...men först får jag önska alla en god natt♥

För er som undrar vad chia seeds är så är det ett av naturens super foods - fullspäckad med Omega 3, Omega 6, fibrer, protein och antioxidanter - kallas chiafrön på svenska.

Sunday 14 August 2011

Makens favoritkaka


bakade jag häromdagen. Det är en mazarinkaka i långpanna, med glasyr - och kronan på verket chia seeds! ...Måste ju väga upp det onyttiga med nåt nyttigt!! 

Är chia seeds populärt i Sverige också?
Här kan man hitta chia seeds på vanliga matvaruaffärer och på hälsokosten. Jag blandar i dessa små frön i allt - barnens gröt, köttfärssås, i smöret på smörgåsen, i min kaffedrink på morgonen eller på vilken maträtt som jag än äter. 


Kram♥... och hoppas att alla har en relaxing Sunday!

Saturday 13 August 2011

Härliga textilier


på kökssoffan. De kommer mestadels från IKEA, men den blå kudden kommer nog från Ellos. Har haft den i nästan 15 år och jag tröttnar aldrig på mönstret eller träknapparna som inte fick synas idag ☺


Kram♥... och ha en trivsam lördag!
Kul att ni tittar in hos mig ☺


... och ni som undrar vad som fanns bakom gardinen i torsdagens inlägg så finns svaret här och här

Friday 12 August 2011

90 år fyller min Mormor idag!!

Överraskade Mormor med ett australienbesök i juli 2001 ☺


80-årsfirande 12 aug 2001


Mormor och jag på min bröllopsdag 2002

Min fina Mormor♥

Sista avskedet innan Mormor flyttade hem till Sverige igen 2008 


Som ni säkert förstår så skulle jag hemskt gärna vilja vara hemma i Sverige en dag som denna, men tyvärr har jag inte möjlighet att åka hem. Förhoppningsvis lever hon tio år till och då flyger jag hem och firar henne på 100-årsdagen☺

Kram♥... och hoppas alla har en trevlig fredag!