Related Posts with Thumbnails

Thursday 23 December 2010

Dan före...

Hej allihopa,
Jag blev dunderförkyld häromdagen och orkade inte göra någonting alls - inte ens kolla emailen eller mina bloggar... Då är man krasslig och hängig! Efter en dag var jag dock tillbaka och då var det dags för pepparkaksbak, sista-minuten-shopping och julpynt!





Ha en underbar jul alla!!

Kram♥



 

...endast en halvtimme tills det är den 24/12 här down-under
Merry Christmas!!

Sunday 19 December 2010

Adventskvällen...

är äntligen här! Jag har tänt en massa ljus i vardagsrummet och sitter där och väntar på att maken ska komma hem med onyttig take-away mat. Barnen sover sött - hoppas det håller i sig!! Jag är så himla trött.


Denna dagen har varit sååå prövande. Jag känner mig trött i själen. Jobbigt att vara hemma ibland... Regnet har öst ner precis HELA dagen, sonen klagar fortfarande på att han har ont i magen, men han behåller ialla fall maten! Lily klättrar överallt -på minsta lilla grej som man kan få fäste på... och tar jag bort henne därifrån får hon världens utbrott, värsta treårs tantrum = raseriutbrott... slänger sig ner på golvet och slår i huvudet och sedan gråter för att det gör ont... Hon är ju ändå bara 13 månader så man kan ju inte bli riktigt arg.
Ååå, vad det är skönt att ha lite me-time just nu...♥

Maken har varit borta sedan 05:30 imorse... nu är klockan strax 21:15 - det ska bli kul att se honom en liten stund innan det är dags att slå igen de vackra blå!


Hoppas ni alla har en lugn och fin Fjärde Advent tillsammans med nära och kära!

Kram♥

Fjärde Advent... Julen är nära!

Vaknade upp till en grå, trist och regnig adventssöndag, men vad gör det när man får tända årets fjärde ljus?

Nu är julen nära... Himmel och pannkaka, den kommande veckan är späckad med julförberedelser. Igår gjorde jag köttbullar - de åkte direkt in i frysen, annars var det risk att jag skulle ha ätit upp dem för de var försvinnande goda!

Ha en underbar Fjärde Advent go'vänner!



Kram♥

Saturday 18 December 2010

Julfint i sovrummet...





Äntligen har jag fått lite tid framför datorn... Här har vi haft sjukstuga. Maken är förkyld och sonen kräktes hela dagen igår. Det är första gången typ som han har kräkts. Första gången han kräktes var när han hostade upp gröten för ett tag sedan, men det var liksom inte riktigt på samma sätt - nu går han omkring och säger: I don't like being sick... I'm not well...

Har hunnit med att göra julfint i sovrummet, piffat lite... Vad tycks? Visst är IKEAs nya påslakansset juligt och fint? Brukar också byta gardiner, men i år vet jag inte om jag ids. Julmatsförberedelserna känns lite viktigare. Maken ska eventuellt jobba på juldagen och annandagen och det är då vi brukar ha aussie x-mas... så vi får klämma ihop allt firande på självaste julaftonen.

... och visst regnar det igen! Efter ännu en varm dag med eftermiddagsåska avslutar vi dagen  med regn... i och för sig är klockan bara kvart i tre, men det ser ut som om det kommer att hålla i sig!

Ha en underbar lördag.... och imorgon är det Fjärde Advent!!

Kram♥

Thursday 16 December 2010

Mer åska och mer regn...

men tack o lov inget mer hagel idag!! Puh...
Sommarmånaderna i Australien bjuder inte bara på sol och värme utan tätt som ofta också på thunderstorms med inslag av hagel. Igår sjönk temperaturen från +30° till "ynka" +20° på en kvart ungefär.

Regnet bara öste ner tidigare i eftermiddag... och nu hör jag åskan igen! Måste nog gå offline ifall vi blir strömlösa.

Ha en trevlig torsdag - långt, långt ifrån Queenslands knepiga väder!! Njut av snön och kylan go'vänner♥
Kram♥

Mer oväder väntas...

Nu kretsar allt kring väder och vind... Mer hagel är på G.
Annat inlägg kommer senare när jag vet mer!


Kram♥

Wednesday 15 December 2010

Överraskning

Efter en varm dag med +30° var det dags för eftermiddagsåskan med medföljande ösregn. Vad vi inte räknat med var HAGEL - stora som golfbollar!!



Som jag har sagt innan, det finns inget väder som är "lagom" här i Australien. Det bara öste ner. Efter hagelskuren kom ännu en skur, men då var haglet bara hälften så stort... När ovädret sedan dragit in mot Brisbane sken solen, haglet hade smält och det fanns inget bevis kvar på att det haglat - förutom 8 små bucklor på Volvon...

Kram♥

Sol, sol, sol

... det ska bli en topp på +31° idag... Det är redan +25° och klockan är inte ens åtta. Resten av veckan  +29-32°, viket innebär att det finns risk för åska och regn på eftermiddag/kvällskvist.

På programmet idag står matshopping, besök hos kiropraktorn - vi går varje fjortonde dag i förebyggande syfte, samt ett besök på IKEA... måste fylla på förrådet med hällakakor, lingonsylt och andra livsviktiga livsmedel!

Imorgon ska jag göra pepparkaksdeg för jag har en aussie-väninna med två barn som ska komma hit på fredag och baka pepparkakor!! ...Det ska bli spännande!

Ha en underbar onsdag allihopa♥


Klockan 09:56... Det kommer att bli en varm dag!


Eftermiddagstemperatur...
Kram♥

Monday 13 December 2010

Luciamorgon 2010

Sakta börjar natten bli dag. Vaknade oerhört tidigt imorse... Käre maken kom hem från ett nattskift och då var klockan strax innan 03:30 och inte kunde jag somna om när jag väl vaknat. Passade istället på att hälsa på många fina juliga bloggar och lämna en del adventshälsningar! Vad skönt det är att bara sitta här framför datorn UTAN några barn... Äntligen lite me-time!!

Ha en trevlig Lucia allihopa!!






Bilder från Svenska Skolans Julfest i Brisbane som vi var på i lördags.


Kram♥

Sunday 12 December 2010

Det tredje ljuset är tänt...

Nu är det nära... Himmel och pannkaka, alltså! Två veckor till jul och jag har massor att göra...
Har redan nu avklarat Janssons Frestelse och Lussebullar, men det är ju massor av julmat som jag måste greja med alldeles innan jul: kalvsylta, köttbullar, gravad lax + sås och min absoluta favorit: inlagd sill!

Idag bjuder vädergudarna på 21-28°, vilket innebär att det är ca 21° på morgonkvisten och under dagen blir det en topptemp på +28°. Det är också risk för oväder innan kvällen - regn och åska. Det är inte bara solsken här down under!! Det finns liksom inget väder som är "lagom"... antingen är det regn - massor av regn eller BARA solsken. Dagarna med växlande molnighet och kanske en mulen himmel är väldigt sällsynta - vilket innebär att jag njuter mer när de dyker upp!


Ha en underbar 3:e Advent!

Kram♥

Saturday 11 December 2010

X-mas Party på kindy

I onsdags var vi på Kindy och Pre-school's X-mas party. Vi hade verkligen tur med vädret för det hade regnat dagen innan plus efteråt, senare på kvällen. Stor uppslutning med barn och föräldrar. Santa dök också upp på slutet!


Mina små bite-sized mazarinmuffins med m&m's.


Jonah med Santa



Mina muffins försvann snabbt... Endel plockade bort m&m-godisarna utan att prova själva muffinsen (!)
Kram♥

Friday 10 December 2010

Julgranen står så grön (?) och grann i stugan

Idag har det varit varmt... +30°C så AC:n går på högsta fart. Solen skiner för fullt och jag försöker så smått få lite julstämning med lite julmusik i väntan på tredje Advent...Snart är julen här♥




Julgranen är klädd. Nu väntar bara julgardinerna...
Ha en underbar fredag - och helg!!
Kram♥

Thursday 9 December 2010

Tomtar som dansar hela dagen lång...


Hej hopp, Jag bott här i Australien i nio år!! Den 9:e december 2001 landade jag på Brisbane International... Tänk vad tiden har gått och så mycket jag hunnit med: giftemål 2002, jobb, två kids och flera års pyssel med heminredning! - Det har varit en lång resa innan vi hamnade där vi är idag... Våra olika stilar, tycke och smak vävdes samman under åren och skapade vår unika rustika-allmoge-shabby chic-vita-stil.

Maxtemperaturen ligger på +29° denna torsdag i december. Luftfuktigheten är bara 66% men det känns sååå fuktigt. Det är regn på G, fast nu skiner solen för fullt. Måste sätta igång AC:n innan jag smälter bort...

 Idag visar jag min julgardin under diskbänken som jag köpte från Sverige på eBay... Tänkte egentligen ha den nån annanstans, men den passade alldeles utmärkt på julen sedan vi tagit bort skåpdörrarna. Har nyligen inhandlat en röd/vit-rutig tygbit på IKEA som ska bli diskbänksgardin också - tänker variera mellan dessa två juliga och fina. Det är spännade för lilla Lily att se vad som gömmer sig där bakom...

Kram♥

Wednesday 8 December 2010

Titta vad jag vunnit...


Tjohooo, jag har vunnit en kökshandduk från Swedish House.

Tack så himla mycket Julie!! Thank you, Thank you, Thank you!
You made my day :-)


Kram♥